Skaffe et skatteidentifikasjonsnummer

Skaffe et skatteidentifikasjonsnummer

Et skattenummer er et tisifret tall som brukes for finansielle transaksjoner, akkurat som et identifikasjonsnummer. Mens utlendinger som kommer til Tyrkia er pålagt å få et skattenummer for finansielle transaksjoner som for eksempel å åpne en bankkonto eller kjøpe eiendom, trenger ikke en tyrkisk statsborger å få et individuelt skattenummer. Tyrkiske statsborgere kan bruke sitt TR ID-nummer som et personlig skattenummer. Men når tyrkiske statsborgere ønsker å etablere en virksomhet, må de skaffe et skatteskilt i navnet til virksomheten og gjøre sine økonomiske transaksjoner med skattenummeret her.

Tyrkiske statsborgere trenger ikke å få et individuelt skattenummer under eiendomskjøpsprosessen, som i andre transaksjoner. Ikke-tyrkiske statsborgere som ønsker å kjøpe eiendom kan enkelt få et individuelt skattenummer hvis de henvender seg til skattekontoret med det originale passet og en fotokopi.

Som SakoLife Gayrimenkul bistår vi kundene våre på dette stadiet, så vel som i utarbeidelsen av alle andre offisielle dokumenter, innenfor rammen av våre gratis ettersalgstjenester.

Forespørsel om skatteidentitetsnummer gjennom interaktivt skattekontor

Innbyggere i republikken Tyrkia Selv om de kan bruke identifikasjonsnummeret som skattenummer, kan de også spørre om deres spesifikke skattenummer gjennom det interaktive skattekontoret når det er nødvendig. for å lære henholdsvis skattenummeret;

  • Gå til ivd.gib.gov.tr,
  • I Verifikasjonsdelen er søkeprosessen for skatte-ID-nummer valgt,
  • Henholdsvis; Forespørselen om skattenummer fullføres ved å skrive inn etternavn, navn, fars navn, fødested og fødselsår, og velge «Spørring»-ikonet.

Skatteidentifikasjonsnummer for utlendinger

En av de første tingene utenlandske statsborgere bør gjøre er å få et skatteidentifikasjonsnummer. Skattenummeret spørres under skjøtetransaksjonen (kjøp og salg), åpning av bankkonto eller ved private forsikringstransaksjoner.

SakoLife Real Estate hjelper deg med å få skatteidentifikasjonsnummeret ditt. Hvis du gir oss en kopi av passet ditt, vil våre spesialistsalgsrepresentanter få et skatteidentifikasjonsnummer på dine vegne.

Hvor brukes utlendingsavgiftsnummeret?

  • Bank- og finansielle tjenester transaksjoner,
  • Regningsabonnementstransaksjoner
  • Eiendoms- og kommunale skattegjeldsbetalingstransaksjoner
  • Betalingsprosedyrer for oppholdstillatelse
  • Prosedyrer for søknad om førerkort

Hvordan få skattenummer for utlendinger?

Du kan gå til et hvilket som helst skattekontor med passet ditt og en kopi av passet ditt og sende inn den nødvendige søknaden. Prosessen med å skaffe et skatteidentifikasjonsnummer tar vanligvis mellom 10 og 15 minutter. Etter at du har fått skattenummeret ditt, kan du åpne bankkontoen din og gjøre de offisielle transaksjonene dine.

Å ha et skattenummer betyr ikke nødvendigvis at du betaler skatt i Tyrkia. Det er imidlertid viktig for visse transaksjoner, for eksempel å åpne en bankkonto som skal brukes til innskudd.

Ofte stilte spørsmål om å få et skatteidentifikasjonsnummer i Tyrkia

Spørsmål: Hva er et skatteidentifikasjonsnummer?
A: Skatteidentifikasjonsnummer er et personlig nummer som brukes for finansielle transaksjoner.

Spørsmål: Hvor mange sifre er skattenummeret?
A: Skattenummeret er et tisifret tall.

Spørsmål: Hvor får man tak i et skattenummer?
A: Tyrkiske statsborgere, T.R. Siden de kan bruke personnummeret sitt som et individuelt skattenummer, trenger de ikke å skaffe et eget skattenummer. Om nødvendig kan skattenummeret fås fra skattekontorene i hver provins og distrikt.

Spørsmål: Betaler jeg for å få et skattenummer?
A: Det kreves ikke gebyr fra de som skal få skattenummer.

Spørsmål: Hva om jeg mister skattenummeret mitt?
A: Du kan få skattenummeret ditt igjen ved å gå til skattekontoret.

Spørsmål: Hvor og hvordan spørre etter skatteidentifikasjonsnummeret?
A: Du kan stille spørsmål via det interaktive skattekontoret eller e-forvaltning. På nettstedet til det interaktive skattekontoret kan du lære deg skatteidentifikasjonsnummeret ditt etter at du har oppgitt informasjon som "Navn, etternavn, fars navn, fødselssted, fødselsår". Etter å ha logget på via e-forvaltning, vil du bli sendt til den offisielle siden til "Revenue Administration, Internet Tax Office". Du finner all nødvendig informasjon her.

Spørsmål: Jeg er en tyrkisk statsborger som bor i utlandet, hvordan får jeg skattenummeret?
A: Selv om du bor på den andre siden av verden, kan du bruke TR ID-nummeret ditt som et personlig skattenummer fordi du er tyrkisk statsborger.

Compare

Enter your keyword